11 november 2013

Verbeterde versie Liedboek Online bijna beschikbaar

Een tussenbericht uit de keuken van Liedboek Online. Eind november 2013 komt de verbeterde versie van Liedboek Online beschikbaar. Er is geluisterd naar de vragen en wensen van klanten en eventuele aanstaande gebruikers. In deze verbeterde versie zijn de volgende wensen gehonoreerd:
  • De plaatjes van de liederen kunnen nu ook diapositief worden weergegeven (witte noten en letters op een zwarte achtergrond).
  • Er kan niet alleen PNG maar ook JPG formaat worden geleverd.
  • Er komen midi-files van de liederen beschikbaar, direct te downloaden bij het ophalen van de liederen.
Het schermplaatje hierboven laat zien hoe die opties aangesproken kunnen worden (klik eventueel op de afbeelding om een grotere weergave te zien).

Verder wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om het lied tijdens het zoeken direct te kunnen beluisteren als mp3-bestand.
Bovendien worden de voorbereidingen getroffen om ook een abonnement voor alleen zoeken te kunnen aanbieden (zonder download-licentie voor beamen en printen). Daarover binnenkort meer.

En voor de volledigheid: correcties in de afbeeldingen van liederen/verzen worden continu doorgevoerd als daar meldingen van binnenkomen. Dat geldt ook voor de gesignaleerde afbeeldingen met te grote witranden rondom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten